Ξύλινα Σπίτια – ΣΕΛΗΝΑΣ ΑΒΕΕ

Η ΣΕΛΗΝΑΣ Α.Β.Ε.Ε. είναι μία εταιρεία με πολύχρονη εμπειρία στα προκατασκευασμένα και ιδιαίτερα στις ξύλινες κατασκευές. Από το 1995 έχει κατασκευάσει σε κάθε σημείο της Ελλάδας εκατοντάδες σπίτια, ξενοδοχεία, καφετέριες και άλλες κατασκευές.

Η ΣΕΛΗΝΑΣ Α.Β.Ε.Ε. προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη του πελάτη: από οικονομικές κατοικίες μέχρι πολυτελή σαλέ, σπίτια κήπου, κουφώματα καθώς και κάθε είδους ξυλοκατασκευή.

Η ΣΕΛΗΝΑΣ Α.Β.Ε.Ε. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου όλα τα στάδια του έργου, από τον σχεδιασμό μέχρι την παράδοση του έργου “με το κλειδί στο χέρι”.

Η ΣΕΛΗΝΑΣ Α.Β.Ε.Ε. συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Φινλανδίας, εισάγοντας πιστοποιημένη ξυλεία υψηλών προδιαγραφών.

Τα ξύλινα φινλανδικά σπίτια της εταιρείας ΣΕΛΗΝΑΣ Α.Β.Ε.Ε. κατασκευάζονται από ολόκληρους κορμούς δέντρων, παρέχοντας ασφάλεια, αντοχή, πολυτέλεια και υγιεινή διαβίωση.

Σχεδιάζονται από εξειδικευμένο προσωπικό σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη και παραδίδονται πλήρη, μέσα σε 2 με 3 μήνες. Είναι 100% αντισεισμικά, θερμοηχομονωτικά και έχουν άριστους δείκτες πυρασφάλειας.

 

Η ΣΕΛΗΝΑΣ Α.Β.Ε.Ε. κατασκευάζει τα ξύλινα σπίτια με δυο βασικούς τρόπους δόμησης, μασίφ και πάνελ.

Τα μασίφ, είναι τα λεγόμενα «κορμόσπιτα» των οποίων η κατασκευή γίνεται με κορμούς ορθογώνιους ή στρογγυλούς, σε διατομή τέτοια ώστε να καλύπτονται θερμομονωτικά τα σπίτια ανάλογα με το υψόμετρο κατασκευής. Οι κορμοί τοποθετούνται οριζόντια, θηλυκώνοντας ο ένας πάνω στον άλλον, « συνδέονται» δε, με ξυλόκαρφα και ντίζες.

Τα πάνελ είναι ο συνηθέστερος τρόπος κατασκευής σπιτιού. Κατασκευάζονται από ένα πυκνό σκελετό από δοκάρια 5Χ10 ανά 50cm. Στη συνέχεια τοποθετείται αναπνέουσα μεμβράνη, κόντρα πλακέ θαλάσσης και επένδυση προφίλ κορμού (στρογγυλού ή ορθογώνιου) εσωτερικά και εξωτερικά της τοιχοποιίας. Για μόνωση μπαίνει πετροβάμβακας. Τα πάνελ είναι «εύπλαστο» δομικό υλικό καθώς μας επιτρέπει τόσο τη δημιουργία πολυγωνικών κατασκευών όσο και το συνδυασμό του ξύλου και με άλλα υλικά όπως π.χ. πέτρα.

Λίγα λόγια ……… για τα ξύλινα μας σπίτια

  • Η οικολογία εκλείπει με την χρήση τόνων μπετού και σιδήρου για την κατασκευή των κατοικιών μας. Το ξύλο είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος μετατρέπει την οικία μας σε ένα οικολογικό περιβάλλον για να ζήσουμε.
  • Είναι πολύ συγκεκριμένο να γνωρίζουμε πριν από την κατασκευή τα χρήματα που θα χρειαστούμε. Η ξύλινη κατοικία προσφέρει ένα ξεκάθαρο και σταθερό κόστος ανάλογα με τις ανάγκες μας.
  • Ένα ξύλινο σπίτι, δεν έχει απαιτήσεις για την συντήρησή του. Οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να συντηρηθεί ένα τέτοιο σπίτι δεν διαφέρουν από αυτές για ένα σπίτι από μπετό.
  • Κάθε άλλο παρά φόβο δεν πρέπει να έχετε κατά την διαμονή σας σε μία ξύλινη κατοικία. Η αντισεισμικότητά του είναι προφανής από τον τρόπο κατασκευής.
  • Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για την κατασκευή μίας ξύλινης κατοικίας είναι γνωστός πριν από την αρχή της κατασκευής. Αποφασίστε πότε θα ξεκινήσετε το σπίτι των ονείρων σας και θα σας πούμε ακριβώς πότε θα έχετε το κλειδί στο χέρι.

Ζεστές χειμωνιάτικες στιγμές με τη ΣΕΛΗΝΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Δροσερές ανοιξιάτικες στιγμές με τη ΣΕΛΗΝΑΣ Α.Β.Ε.Ε.